Formgivare
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.
Formgivare

 

Designers

 

Kreativ design är inte bara utseende - utan också smart formgivning som tillgodoser ett behov. Hans K arbetar dagligen med att kreera nya innovativa produkter för privat och offentlig miljö. När vi utvecklar nya kollektioner samarbetar vi även med externa designers, visionärer som alltid bidrar med fräscha idéer och delar vår vision - att skapa hållbara, massiva möbler  för det moderna hemmet.

 

Markus Johansson

 

"Jag hämtar min inspiration från olika områden mellan människan och artefakten. Genom olika analyser, processer och undersökningar letar jag efter den sanna vägen."

 

Markus Johansson är född 1982 i Hyssna utanför Göteborg. Han är utexaminerad från HDK, Göteborg och driver idag sitt eget företag Markus Johansson Design Studio, huvudsakligen inom produktdesign. Där samarbetar han bland annat med Hans K, Markslöjd, SEFB och Albin i Hyssna.

Markus har även ställt ut sina möbelkreationer i London, Milano, Stockholm, Wien och New York. I den senare är han även representerad av Mad Museum of Arts and Design.

För Markus så handlar design om att förmedla en känsla som påverkar människors liv och förhöjer vardagen.

www.markusjohansson.com

 

 

Sami Kallio

 

"Jag bygger ofta min design på en traditionell och funktionell grund, men försöker ändå lägga till något extra i designen så det blir något nytt."

 

Sami Kallio - Inredningsarkitekt och möbeldesigner från Göteborg. Sami Kallio Studio. Född i Helsingfors 1975 och en MFA i inredningsarkitektur från HDK (Göteborg) & Industriella högskolan (Helsingfors).
Sami Kallio Studio designar möbler och inredning med fokus på hög kvalitet, detaljer och funktion som kräver en god kunskap och erfarenhet inom hantverket och produktutveckling. Att jobba handgripligen med produkten är viktigt för mig det är i verkstan allt händer och utvecklas till perfektion.

 

www.kallio.nu

 

 

Jannis Ellenberger

 

 „Jag bygger ofta min design på en traditionell och funktionell grund, men försöker ändå lägga till något extra i designen så det blir något nytt."

 

 

"Mänskliga behov är en designs mittpunkt. Fokus på det väsentliga lär jag mig av det naturliga runt om kring mig. Naturens ursprung inspirerar mig. Dessutom jag försäker alltid lägga till en varm “touch” och härlig känsla till min design som en motsats till vårt stressiga vardagsliv”.

 

Jannis Ellenberger född 1974 i Kassel,Tyskland. Innan Jannis Ellenberger studerade på “Academy of Design” i Münster, gjorde han praktik på ett snickeri som möbelsnickare, där han upptäckte sin passion för massiva material.

2006 etableras han sin egen designstudio i Bremen, och har arbetat med flera internationella möbel varumärken sedan dess. Jannis Ellenberger deltog också 3 år på SaloneSatellite, som går samtidigt som Salone del Mobile och Milan Design Week. 2013 startade han även sin egen möbel kolletion Ellenberger Design.  

 

Ellenberger studio

 

 

 

Madeleine Jonsson | Sara Karlsson | Josephine Aspenrot

 

Madeleine Jonsson, född 1992 i Nyköping. Läser sin kandidat i design på HDK i Göteborg. Hon arbetar mest med illustration och grafisk form, men intresserar sig även för produktdesign. I sina projekt jobbar Madeleine gärna i ett utbildande syfte och ofta med feminismen som utgångspunkt.

 

Sara Karlsson, född 1992 i Nyköping och studerar design på HDK i Göteborg. Hon arbetar mångsidigt och jobbar ofta med konceptuell design och formgivning samt har ett stort intresse för färg, material och rumslighet.

 

Josephine Aspenrot, född 1989 i Göteborg. Intresset för arkitektur och design har funnits med sedan barnsben. Hon studerar möbeldesign med inriktning trä på HDK Steneby. ”Med inspiration från den nordiska naturen och nyfikenheten för kontraster vill jag ta fram design som väcker intresse”.


Madeleine, Sara och Josephine studerade Inredning- och design tillsammans på Art College i Göteborg, och det var där första prototypen av Zig Zag Lounge designades.

 

@designbymadeleinejonsson

@ssaraelis

@josephineaspenrotdesign

Start > Hans K > Formgivare
Annonser