För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Läder

 

På samma sätt som en trämöbel alltid blir unik beroende på ådring och träslag får man alltid en unik karaktär på sin lädermöbel. Läder är ett slitstarkt material och sköter du det på rätt sätt kan du räkna med att produkten får en mycket lång livslängd som bara blir vackrare med åren. Materialet andas och är även elastiskt och formbart vilket gör att det följer med i varje kroppsrörelse.

 

Egenskaper

Materialet vi använder är ett täckfärgat läder av mycket hög kvalitet. Lädret har liksom ett semi- och anilinläder garvats och genomfärgats, samt fått en transparant ytbehandling. Detta gör lädret tåligare mot fläckar, smuts och nötning.

 

Vi arbetar med följande lädertyper när vi producerar våra möbler.

 

Bonded läder

Bonded leather är ett återvunnet läder, där läderspill förenats med ett bindmedel på tygkärna och sedan ytbehandlas med polyuretan av matt modell för att bibehålla utseende, lukt och känsla. Bonded läder behandlas lämpligast med produkter avsedda för PU och Bycast.

 

Bycast läder

Bycast är ett blankt läder med ett kraftigt djup i färgen. Materialet är både tåligt och lättskött. Lädrets förmåga att andas är begränsat i jämförelse med ett traditionellt standardläder. Hans K Bycast läder ett förädlat spaltläder av högsta kvalitet med en laminerad polyuretanfilm på ytan. Hans K Bycast läder har fått högsta betyg vid flera kvalitetstester genomförda av oberoende institut. Bycast läder behandlas lämpligast med medel för Bycast produkter.

 

Leatherlook

Leatherlook är liksom Bycast behandlad med polyuretan men här är det undre lagret av textil. Leatherlook behandlas lämpligast med produkter avsedda för PU och Bycast.


 

Start > Materialguide > MATERIAL > Läder
Annonser