Awards
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Utmärkelser

 

 

Verona - Plaza Interiörs Hederspris 2021

- Plaza Interiörs hederspris 2021 Hållbar utveckling i kategorin Matplats

 

Chefredaktör och juryordförande Jesper Tillberg från Plaza Interiör skriver:

"Årets uppmaning har varit "Håll ut", nu är det här – hållbarhetsnumret. I år utformat utifrån PLAZA INTERIÖRS HEDERSPRIS 2021. Vi uppmärksammar små och stora lösningar, kreationer, idéer, profiler, möbler, accessoarer, gärningar, satsningar - alla med hem och design som fond. EN GEMENSAM NÄMNARE ÄR HÅLLBARHET. Allt fritt tolkat. Mer poetiskt än tekniskt. Det handlar inte om vem som släpper ut minst eller sparat in mest. Inget kemi- eller logistikpris, det är hållbarhet – fritt tolkat. Kategoriernas namn har en närmast poetisk klang – från Atmosfär och Botaniker till Nyans och Tystnad. Det är medvetet, Årets stol finns det andra pris för. Vi vill på ett avslappnat sätt hedra, ge en klapp på axeln, puffa och lyfta fram goda nyheter som skapats i Sverige, Gensvaret hos de belönade har varit fantastiskt. Även internationella fixstjärnor är i behov av något positivt. Tillsammans kan vi verka för något gott. För varandra – och miljön. I bästa fall ger priset dig som läsare inspiration – till att själv skapa nya idéer eller köpa något hem, producerat på ett bra vis. Och håller, länge."

 

Y5 - 2018 German Design Award

- Tysklands internationella designutmärkelse från Rat für Formgebung

 

Y5 har en nordisk, trendmässig och modern design med ett tydligt och starkt formspråk. Namnet kommer från de fem upp och nervända Y som finns i ryggen. Kanske detta är stolen som får dig att känna både lust och välbehag. Formgivaren Sami Kallio har testat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol med ett helt unikt formspråk. "Jag bygger ofta min design på en traditionell och funktionell grund, men försöker ändå lägga till något extra i designen så det blir något nytt."

 

Y5 - 2016 Design S

- Sveriges Nationella designutmärkelse från Svensk Form

 

Juryns motivering: I sitt arbete förenar formgivaren Sami Kallio traditionella snickarmetoder med innovativa tekniker. Trä är hans främsta material, och vittnar om hans engagemang i en miljömässigt hållbar design. Stolen Y5 har sitt ursprung i den skandinaviska designhistorien, men Kallio vänder uppochner på ryggstycket i Hans Wegners välbekanta Y-stol och multiplicerar det till en intrikat mönsterväv med strukturell styrka och formmässig integritet. 

Start > Hans K > Om Hans K > Utmärkelser
Annonser