Material träslag
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Trä

 

Trä är ett levande material som ändrar sitt utseende under hela livslängden. Virkets ådring och kvistar gör varje trämöbel unik. Vi på Hans K har som filosofi att hela tiden sträva efter högsta möjliga kvalitet i alla led. När produktionen får in virket sorteras det därför efter struktur och färg för att varje möbel ska få en så jämn, unik och vacker mönstring som möjligt.

 

Vi arbetar med följande träslag när vi producerar våra möbler.

 

Ek

Ek är ett lövträd som kan bli över 1000 år gammalt. Virket har en vacker ådring och är mycket eftertraktat då det är hårt och starkt, samtidigt som det är elegant och sofistikerat.

 

Ask

Ask är ett stort lövträd i familjen syrenväxter, och räknas tillsammans med bla. ek och alm till våra Ädellövträd. 
Askens virke är hårt, segt, går lätt att böja och är ljust till färgen med tydlig och mycket vacker ådring. 

 

Alm

Almen hör till de bandporiga träslagen, där årsringarna framträder tydligt och ger en mycket vacker textur. Dess speciella karaktär gör att vi ofta använder alm i våra svarta lackbetsade möbler.

 

Björk

Björk är ett lättarbetat material med en ljus och vacker yta som skiftar lite från gulvitt till rött. Björk är ett vanligt material när det gäller möbler och inredning. Framförallt använder vi det till våra täcklackade produkter.

 

Fanér

Fanér är en en yttäckning som produceras av virke av hög kvalitet, som limmas på en konstruktion av trä. På Hans K erbjuder vi askfanér och ekfanér.

 

MDF

MDF betyder Medium Density Fibreboard och är en träskiva gjord av 100% barrträ. Materialet är väldigt hårt och ytan slät. Den släta ytan lämpar sig bra till målning och som underlag till fanerade möbler.

 

 

Annonser