Skötselråd Rotting
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Skötselråd - rotting

 

Rotting är ett naturligt och flexibelt material. Rottingen på din möbel består av flätade strängar som framställs från vissa palmarter och är ett vackert och miljövänligt material som andas design och handarbete. Flätningen bidrar med en transparens vilket ger en lätthet både fysiskt och visuellt.

 

Rottingen skänker god komfort till din möbel och avlastar kroppen jämnt och följsamt. Man bör dock vara medveten om att rottingen tillverkas av ett levande material bestående av långa fibrer varvid man ibland kan få klippa bort mindre uppstickade fibrer som annars kan fastna i kläderna när stolen används.

 

Rotting är mycket starkt, men torkar med tiden och blir sprödare och hårdare, detta medför att rottingen kan knäckas under hög belastning och bör därför fuktas regelbundet. Vi rekommenderar att möbler av rotting fuktas cirka 1 gång per månad för att bibehålla sin flexibilitet och spänst. Tänk även på att aldrig punktbelasta en rottingmöbel genom att tex stå på rottingen med knän eller fötter.

 

Använd en lösning av ca 3 matskedar tvålflingor upplöst i en liter ljummet vatten och spraya den på baksidan av rottingen. Låt lösningen tränga in ordentligt i rottingen. Undvik att blöta ner övriga delar av möbeln. Torka bort eventuellt överskottsvatten på framsidan av stolen med en ren, fuktig trasa men låt gärna skummet sitta kvar en stund på baksidan så att det kan tränga in i rottingen och göra den mjuk och följsam.

 

Sköter du din möbel väl så har du glädje av den under många år.

 

Start > Materialguide > SKÖTSELRÅD > Läder & fårskinn
Annonser