Material textil
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Textil

 

Vi på Hans K eftersträvar hög kvalitet i alla led och likaså när det kommer till våra textilier. Vi arbetar därför både med slitstarkt konstfiber som polyester och med sköna naturmaterial som lin och bomull för att få en så fullbordad slutprodukt som möjligt. Våra textilier är slitstarka - som standard har våra tyger minst 30000 martindales i slitstyrka där rekommenderat är 15000 för hemmiljö och 25000 för offentlig miljö. Våra tyger finns i olika utföranden och i flera vackra färger, vilket ger dig möjlighet att kombinera ihop din möbel så att den blir precis som du själv tänkt dig.

 

Vi arbetar med följande textilier när vi producerar våra möbler.

 

Konstfiber

 

Polyester
Polyester är ett syntetmaterial med hög slitstyrka och skrynkelhärdighet. Idag står polyester för ca 20 % av världsproduktionen, vilket gör att det är världens näst viktigaste tygmaterial efter bomull. Polyestern är även lätt att tvätta eftersom smuts lossnar lätt och materialet torkar snabbt.

 

Trevira CS
Trevira CS är en flamskyddad textil och ett ofta förekommande material i offentliga rum. Trevira CS består av konstgjorda fibrer och garn med "inbyggd säkerhet". Treviramaterialet är flamskyddat i sin natur då det är skapat av permanent flamskyddade fibrer. Tillverkningen sker på ett miljövänligt sätt och kräver ingen extra brandskyddsbehandling som andra material normalt behöver. Trevirafibrer och filament är också certifierade enligt Oekotex 100 Standard och vid händelse av brand så ger de ifrån sig mycket små mängder av giftig rök.


Viskos
Viskos har en behaglig känsla som är snäll mot huden. Sin karaktär får den genom att konstfibrerna har hög fuktupptagning. Viskos har ofta ett mjukt, fint fall och den är lätt att få ren då smuts lossnar lätt. Dock ska man vara försiktig och varsam med viskosmaterial vid tvätthantering då dess egenskaper försämras i vått tillstånd.

 

Naturfiber

 

Bomull
Bomull är ett naturmaterial som än idag är det viktigaste materialet när det gäller kläder och hemtextil. Bomull har en hög slitstyrka, är värmetåligt och klarar i regel av lite hårdare tvätt. Dock ska man alltid vara aktsam mot krympning när det gäller bomull eftersom den tar upp mycket fukt och på så vis kan dra ihop sig.

 

Lin
Lin är liksom bomull ett naturmaterial från växtriket med fuktabsorberande egenskaper och hög slitstyrka. Lin ger en vacker struktur och lyster i tyget. Lin kräver något varsammare tvätt än bomull men är oftast lättare att få ren och är även naturligt smutsavvisande.

Start > Materialguide > MATERIAL > Textil
Annonser