Material läder
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Läder

 

På samma sätt som en trämöbel alltid blir unik beroende på ådring och träslag får man alltid en unik karaktär på sin lädermöbel. Läder är ett slitstarkt material och sköter du det på rätt sätt kan du räkna med att produkten får en mycket lång livslängd som bara blir vackrare med åren. Materialet andas och är även elastiskt och formbart vilket gör att det följer med i varje kroppsrörelse.

 

Egenskaper

Materialet vi använder är ett täckfärgat läder av mycket hög kvalitet. Lädret har liksom ett semi- och anilinläder garvats och genomfärgats, samt fått en transparant ytbehandling. Detta gör lädret tåligare mot fläckar, smuts och nötning.

 

Vi arbetar med följande lädertyper när vi producerar våra möbler.

 

Genuint läder

Vårt genuina läder är ett lätt präglat och genomfärgat läder producerat på sydamerikanska hudar. Hudarna har en skön och mjuk känsla och ett elegant utseende. Tjockleken är 1,2-1,4 mm.

 

Bonded läder

Bonded leather är ett återvunnet läder, där läderspill förenats med ett bindmedel på tygkärna och sedan ytbehandlas med polyuretan av matt modell för att bibehålla utseende, lukt och känsla. Bonded läder behandlas lämpligast med produkter avsedda för PU och Bycast.

 


 

Start > Materialguide > MATERIAL > Läder
Annonser