Formgivare
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Våra formgivare

 

Kreativ design är inte bara utseende - utan också smart formgivning som tillgodoser ett behov. Hans K:s erfarna designteam arbetar dagligen med att kreera nya innovativa produkter för privat och offentlig miljö. När vi utvecklar nya kollektioner samarbetar vi även med externa formgivare, visionärer som alltid bidrar med fräscha idéer och delar vår vision - att skapa hållbara, personliga möbler för hela livet.

 

Markus Johansson

 

"Jag hämtar min inspiration från olika områden mellan människan och artefakten. Genom olika analyser, processer och undersökningar letar jag efter den sanna vägen."

 

Markus Johansson är född 1982 i Hyssna utanför Göteborg. Han är utexaminerad från HDK, Göteborg och driver idag sitt eget företag Markus Johansson Design Studio, huvudsakligen inom produktdesign. Där samarbetar han bland annat med Hans K, Markslöjd, SEFB och Albin i Hyssna.

Markus har även ställt ut sina möbelkreationer i London, Milano, Stockholm, Wien och New York. I den senare är han även representerad av Mad Museum of Arts and Design.

För Markus så handlar design om att förmedla en känsla som påverkar människors liv och förhöjer vardagen.

www.markusjohansson.com

 

 

John-Bertil Häggström

 

John-Bertil Häggström arbetar som frilansande formgivare för ett flertal uppdragsgivare såväl i Sverige som internationellt. Han tillhör också Designer SID (Society of Swedish Industrial Designers).

John-Bertil arbetar med de flesta typer av möbler för både hem- och offentlig miljö. Flera av hans modeller har tilldelats utmärkelser - däribland japanska G-design Award.

Samarbetet med Hans K har resulterat i kollektionerna Inzel, Geneve och Enter, som alla blivit stora succéer i Skandinavien.

 

Notchi architects

 

”Naturen tycks sträva efter att inrätta sig i mönster och symmetrier där balans och jämnvikt är det optimala tillståndet. Med naturen som inspiration är klädstången Birch en hommage till den svenska björkskogen och ett försök att skapa en mer balanserad och organiserad tillvaro i det vardagliga livet.”

 

Notchi architects är en arkitekt- och designbyrå, som ägs och drivs av Oscar Gillkvist och Carl-Magnus Elander. Deras intention är att integrera möbelformgivning i arkitektur- och inredningsuppdrag.

 

www.notchiarchitects.se

 

 

Sami Kallio

 

"Jag bygger ofta min design på en traditionell och funktionell grund, men försöker ändå lägga till något extra i designen så det blir något nytt."

 

Sami Kallio - Inredningsarkitekt och möbeldesigner från Göteborg. Sami Kallio Studio. Född i Helsingfors 1975 och en MFA i inredningsarkitektur från HDK (Göteborg) & Industriella högskolan (Helsingfors).
Sami Kallio Studio designar möbler och inredning med fokus på hög kvalitet, detaljer och funktion som kräver en god kunskap och erfarenhet inom hantverket och produktutveckling. Att jobba handgripligen med produkten är viktigt för mig det är i verkstan allt händer och utvecklas till perfektion.

 

www.kallio.nu

 

 

Madeleine Jonsson | Sara Karlsson | Josephine Aspenrot

 

Madeleine Jonsson, född 1992 i Nyköping. Läser sin kandidat i design på HDK i Göteborg. Hon arbetar mest med illustration och grafisk form, men intresserar sig även för produktdesign. I sina projekt jobbar Madeleine gärna i ett utbildande syfte och ofta med feminismen som utgångspunkt.

 

Sara Karlsson, född 1992 i Nyköping och studerar design på HDK i Göteborg. Hon arbetar mångsidigt och jobbar ofta med konceptuell design och formgivning samt har ett stort intresse för färg, material och rumslighet.

 

Josephine Aspenrot, född 1989 i Göteborg. Intresset för arkitektur och design har funnits med sedan barnsben. Hon studerar möbeldesign med inriktning trä på HDK Steneby. ”Med inspiration från den nordiska naturen och nyfikenheten för kontraster vill jag ta fram design som väcker intresse”.


Madeleine, Sara och Josephine studerade Inredning- och design tillsammans på Art College i Göteborg, och det var där första prototypen av Zig Zag Lounge designades.

 

@designbymadeleinejonsson

@ssaraelis

@josephineaspenrotdesign

Start > Hans K > Formgivare
Annonser